....................................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.......................................................

~~~

~~~
Ανοιξιάτικες μέρες και νύχτες...................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα.........................................MAΗΣ 2018
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Η "Δικαιοσύνη" ΑΠΕΡΡΙΨΕ το αίτημα του Βασίλη Δημάκη

Η "Δικαιοσύνη" ΑΠΕΡΡΙΨΕ το αίτημα του Βασίλη Δημάκη - Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει. | «Είστε στυγνοί δολοφόνοι και η κοινωνία το ξέρει. Τα υπόλοιπα θα τα πει η κοινωνία μετά το θάνατό μου»
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε την προσφυγή του φυλακισμένου φοιτητή Βασίλη Δημάκη, που ζητούσε να του επιτραπεί να παρακολουθεί με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» τα μαθήματά του στο Πολιτικό της Νομικής Σχολής Αθήνας. Ο Β. Δημάκης, που βρίσκεται για 28η μέρα σε απεργία πείνας και για 6η μέρα σε απεργία πείνας, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει. «Είστε στυγνοί δολοφόνοι και η κοινωνία το ξέρει. Τα υπόλοιπα θα τα πει η κοινωνία μετά το θάνατό μου».
Η δικηγόρος του Βασίλη Δημάκη Ηλέκτρα Κούτρα γνωστοποίησε μέσω μηνύματος στο Facebook, πως το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικείων Πειραιά απέρριψε την προσφυγή του, με τον ίδιο να δηλώνει πως λυπάται για την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης και ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει πίσω ακόμα και η απόφαση του τον οδηγήσει στο θάνατο.
"Ανακοινώθηκε το "πρόσημο" της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά. Απορρίπτει στην ουσία την προσφυγή του Βασίλη #Dimakis. Δεν έχουμε ακόμα το σκεπτικό. Μόλις τον ενημέρωσα και είπε: "Λυπάμαι που η δικαιοσύνη ποδηγετήθηκε τόσο αισχρά εκριζώνοντας τη Δημοκρατία εκ θεμελίων. Δεν έχω να πω τίποτ' άλλο. Είστε στυγνοί δολοφόνοι και η κοινωνία το ξέρει. Τα υπόλοιπα θα τα πει η κοινωνία μετά το θάνατό μου."'
~~~~~~~~~
Την Τετάρτη στις 18:00 πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Β. Δημάκη έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αναλυτικά η ανακοίνωση των αλληλέγγυων:
"Ο Β. Δημάκης, φοιτητής του Τμήματος ΠΕΔΔ και κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, διεκδικεί τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών που δικαιούται, προκειμένου να σπουδάσει στη σχολή που πέρασε. Ωστόσο, το δικαστικό σύστημα, παρότι ο Β.Δ. πληροί κάθε προϋπόθεση για να του χορηγηθούν οι εκπαιδευτικές άδειες, αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει τους νόμους τους οποίους το ίδιο θέσπισε.
Ο φοιτητής βρίσκεται σε απεργίας πείνας από 14/3 και πλέον βρίσκεται στην 5η ημέρα απεργίας δίψας και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του για ένα κεκτημένο δικαίωμα, για μια ανάσα ελευθερίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στον αγώνα του και ως Φοιτητικός Σύλλογος Πολιτικού καλούμε σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την Τετάρτη στις 6:00 μ.μ.
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΩΡΑ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ".

~~~~~~~~~~~~
ΓΙΑ ΤΙΣ εκπαιδευτικές άδειες και τον φασισμό του υπ. δικαιοσύνης // 
(από Πρωτοβουλία Κρατουμένων απο Α' πτέρυγα Κορυδαλλού)
>| "Εδώ και 28 μέρες ένας συγκρατούμενος μας πραγματοποιεί απεργία πείνας (τις τελευταίες 6 μέρες και απεργία δίψας) με αίτημα την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας για να παρακολουθήσει τις σπουδές του.
Ο αγώνας ενός κρατούμενου δεν έχει ονοματεπώνυμο, ούτε μόνο προσωπικά χαρακτηριστικά. Είναι ένας αγώνας για τα δικαιώματα που ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ τους κρατούμενους 
Όπως επίσης η αρνητική απάντηση του υπουργείου δικαιοσύνης στο αίτημα του απεργού πείνας, είναι μια ευθεία απειλή προς ΟΛΟΥΣ μας.
Το υπουργείο δικαιοσύνης δηλώνει αναρμόδιο για να εξετάσει το αίτημα της εκπαιδευτικής άδειας του απεργού, ΟΜΩΣ κρατάει για τον εαυτό του την αρμοδιότητα να μας δικάζει ξανά και ξανά, κλειδώνοντας μας ακόμα πιο βαθιά στην φυλακή.
Από την πρώτη σειρά της ανακοίνωση του, το υπουργείο, φροντίζει να κατασκευάσει το προφίλ του απεργού πείνας, ανασύροντας τα αδικήματα για τα οποία ο συγκεκριμένος έχει καταδικαστεί εδώ και πολλά χρόνια και έχει πληρώσει εκτίοντας την ποινή του. Το ίδιο κάνει και με την παράνομα στοχευμένη του αναφορά σε παλαιότερα πειθαρχικά του κρατούμενου, τα οποία έχουν λήξει και σύμφωνα με τον νόμο δεν επηρεάζουν την άδεια. Είναι φανερό πως επιδιώκει να τον στιγματίσει με σκοπό να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα και να απορριφθεί η άδεια του.
Παράλληλα εξυμνεί και δικαιώνει το εισαγγελικό βέτο (που η απόσυρση του αποτελεί ένα από τα βασικότερα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Φυλακών) τονίζοντας ότι «η συνδρομή των τυπικών προϋποθέσεων δεν σημαίνει ότι ο κρατούμενος αυτοδικαίως δικαιούται εκπαιδευτικής άδειας, αλλά συνεκτιμάται και η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ για καλή χρήση άδειας»
Δηλαδή δεν αρκεί ο κρατούμενος να πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου ΑΛΛΑ πρέπει να είναι αρεστός και τις προσδοκίες του εκάστοτε εισαγγελέα που ως μάντης θα προβλέψει την καλή ή μη χρήση αδείας
Και για το τέλος, το υπουργείο δικαιοσύνης, εισαγάγει επίσης και το ειδικό καθεστώς εξαίρεσης για κρατούμενους, καθώς αναφέρει επι λέξη «όλες οι περιπτώσεις κρατούμενων εξάλλου δεν είναι ίδιες» αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ΟΛΟΙ οι κρατούμενοι πληρώνουμε το κόστος των πράξεων μας και είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο, με τα ίδια δικαιώματα.
Αυτή η διατύπωση ανοίγει προφανώς τον δρόμο για την επιστροφή των φυλακών τύπου Γ, όπως έχει επισημανθεί στα κείμενα της κινητοποίηση ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα
Για όλους αυτούς τους λόγους και για ΟΛΟΥΣ τους κρατούμενους, καλούμε το υπουργείο δικαιοσύνης να εγκαταλείψει την φασιστική του λογική και να αλλάξει τον νόμο για την χορήγηση ΤΑΚΤΙΚΩΝ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ αδειών, οι οποίες πρέπει να γίνουν δικαίωμα για όλους τους κρατούμενους και όχι ευεργέτημα ανάλογα με τις ορέξεις της εξουσίας
Στα πλαίσια αυτά, κρατάμε ανοιχτό για σήμερα 11/04 το προαύλιο της Α πτέρυγας από τις 11:00 (κανονική ώρα κλειδώματος) έως τις 15:00"

____________
Πρωτοβουλία Κρατουμένων απο Α' πτέρυγα Κορυδαλλού 
https://athens.indymedia.org/post/1586444/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου